• Un nou tratament care ar putea stopa regenerarea celulelor canceroase a dat primele rezultate
  • La mai mult de jumătate dintre pacienții supuși testelor s-a observat oprirea creșterii tumorilor
  • Pacienții au primit un medicament numit berzosertib

Un nou tratament care ar putea stopa regenerarea celulelor canceroase a dat primele rezultate și le oferă speranță bolnavilor. Specialiștii de la Institutul de Cercetare al Cancerului din Londra au desfășurat o serie de teste cu medicamentul berzosertib, iar la jumătate dintre cei 40 de pacienții aflați în program s-a observat oprirea creșterii tumorilor, anunță BBC.

Berzosertibul este și mai eficient în combinație cu chimioterapia, arată studiile. Medicamentul este primul dintr-o serie lungă de tratamente care vor fi testate, toate având ca scot blocarea unei proteine, care are rolul de a regenera celulele canceroase.

Pacienții care au primit medicamentul erau bolnavi în stare avansată, pentru care altă schemă de tratament nu ar fi funcționat.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Deși a fost testat pentru a se verifica gradul de siguranță al acestuia, medicii spun că primele informații arată că dezvoltarea tumorilor a fost oprită.

Studiul a implicat doar un număr mic de pacienți… Din această cauză, este devreme să considerăm berzosertibul ca fiind o soluție în tratamentul cancerului. Totuși, efectele puternice neobișuinte ale medicamentului, în combinație cu chimioterapia convențională, ne dă speranțe pentru ceea ce va urma”, a spus doctorul Darius Widera.