• Spitalele Covid vor fi reorganizate în așa fel încât să poată primi pacienți care suferă și de alte boli
  • Vlad Voiculescu a discutat cu șefii DSP-urilor pentru a stabili care poate fi soluția

Spitalele COVID vor fi reorganizate, ca să poată primi pacienți care suferă și de alte boli. Nu de alta, dar numărul cazurilor de bolnavi de coronavirus a scăzut, iar spitalele stau goale, în vreme ce oamenii cu alte probleme nu primesc suficientă atenție din partea statului.

Ministrul Voiculescu a vorbit deja cu șefii DSP-urilor, ca să vadă care poate fi soluția. Îți dau un exemplu – spitalul CF din Iași, unde erau câte 300 de internați, înainte să fie transformat în spital COVID. Ultima capacitate declarată a spitalului este de o sută de pacienţi bolnavi de Covid, din care zilnic circa 50 de locuri sunt ocupate.

Pacienții cu boli cronice sau alte afecțiuni cer asta de luni bune. Li se alătură medicii, care își dau seama de avantajele reorganizării.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

„De regulă, eu fiind medic chirurg, se constată această diferenţă tendinţă de deprofesionalizare. Un an de zile nu am făcut decât intervenţii mici şi cel mult mijlocii fără a intra în intervenţiile de anvergură pe care le efectuam anterior declarării spitalului Covid.“

Peste 200 de spitale din România au fost transformate în spitale COVID. În ultimele săptămâni au fost, în mod constant, în jur de 7.000 de pacienţi internaţi în aceste spitale.