• Spitalele de copii pregătesc spaţii destinate minorilor care au COVID
  • La Spitalul Grigore Alexandrescu există deja un pavilion separat cu 13 locuri
  • În spitalele din ţară există acum în total în jur de 100 de paturi de ATI pentru copii

Spitalele de copii se pregătesc pentru a primi eventuale cazuri de copii cu Covid 19. La Grigore Alexandrescu, de exemplu, cel mai mare spital pentru copii din ţară, există un compartiment special, cu 13 locuri. Cinci paturi sunt pentru Terapie Intensivă, celelalte opt pentru suspecții de COVID. Fiecare copil cu salonul său.

Dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu: „Dacă există situaţii de alte patologii chiruricale, arsuri, care din nefericire sunt şi Covid pozitivi ei sunt izolaţi pe secţia respectivă, nu în acest compartiment, avem saloane separate în care se internează aceşti eventuali cu patologie asociată“.

Toți copiii care au intrat până acum în spital au fost testați de coronavirus, dar foarte puțini aveau boala. În continuare, copiii sunt cei mai feriți de COVID.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Dr. Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu: „Chiar dacă ei poate sunt pozitivi purtători, nu dezvoltă o patologie foarte zgomotoasă, nu vor necesita probabil internarea în spital, se vor trata la  domiciliu.

Te anunţ că la Spitalul Victor Babeş din Capitală sunt 63 de locuri pentru copii, iar la Institutul Matei Balş în jur de 30 de locuri. În toată ţara, la ora actuală sunt în jur de 100 de locuri la ATI pentru copii. Cei din Sănătate spun că se zbat să facă mai multe.