• Spitalele din SUA fac repetiții pentru vaccinare
  • Vaccinul vine în cutii de 975 de doze
  • Fauci speră ca americanii să revină la viața „normală” la sfârșitul lui 2021

Spitalele americane au intrat pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru campania de vaccinare. Vaccinul Pfizer/BioNTech este păstrat la minus 70-80 de grade și vine în cutii de 975 de doze. Va fi o mobilizare fără precedent, pentru că dozele trebuie să fie administrate în cel mult opt ore după dezghețare.

După ce îl aducem în farmacie, trebuie să golim cutia în 90 de secunde și să deschidem congelatorul. Dacă se întâmplă ceva rău, nu putem să îl înlocuim. Altădată, dacă ni se stricau frigidere sau congelatoare îl înlocuiam, de data asta nu putem”, a spus șefa farmaciei de la Mount Sinai Hospital, Vivian Leonard.

Săptămâna viitoare ar putea fi aprobat și vaccinul făcut de Moderna, care se păstrează la temperaturi de minus 20 de grade. Americanii au contracte cu șase companii care produc vaccinul anti-COVID. Însă doar Pfizer/BioNTech și Moderna au depus până acum dosarele în vederea acreditării.

În Statele Unite, campania de vaccinare ar putea începe săptămâna viitoare și va ține tot anul viitor.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Să spunem că 75-80% din populație este vaccinată. Dacă facem asta eficient în al doilea trimestru din 2021, până la sfârșitul verii s-ar putea să avem imunitate de masă, ca să ne protejăm societatea, și până la sfârșitul lui 2021 ne-am putea apropia mult de normalitatea cu care eram obișnuiți”, a spus directorul Institutului de Boli Infecțioase din SUA.