• La Timișoara, familiile ridică trupurile rudelor decedate dintr-un TIR parcat pe stadion
  • Morgile spitalelor au câte 2-3 locuri pentru pacienții COVID
  • La Victor Babeș nu mai e nici un loc la ATI

Privită de la distanță, pandemia înseamnă cifre seci când vorbim de noi cazuri și rată de infectare. Dar, dincolo de asta, e vorba de viață și moarte, iar imaginile realității sunt drame care îți fac pielea de găină. Exemplu dur stă situația de la Timișoara, unde familiile ridică trupurile rudelor decedate dintr-un TIR parcat pe stadion.

Petronela Axinte, corespondent Aleph News: „Directorul de la Babeș și de la Spitalul CFR spun că asta a fost singura soluție. Pentru că morgile spitalelor au câte 2-3 locuri pentru pacienții COVID. Așa că au contractat o firmă de pompe funebre, care transportă morții într-un tir, pe stadion. Aici, rudele vin pe rând, după o programare, îmbracă un costum de protecție și identifică persoana decedată. În județul Timiș, în ultima săptămână autoritățile au raportat 51 de decese, din cauza COVID.”

Mai sunt paturi libere la ATI

Petronela Axinte, corespondent Aleph News: „La Babeș nu e niciun loc. La judetean mai sunt 2 paturi libere și mai sunt 4 și în TIR. Unitatea mobilă de terapie a fost pusă din nou în funcțiune și a și primit deja patru pacienți. Asta pune la grea încercare rețeaua de electricitate și de oxigen. Tocmai de aceea, La Victor Babeș sunt angajați care verifică instalațiile în fiecare dimineață și de mai multe ori pe zi. Iar stația de oxigen este păzită de un specialista care stă mereu cu ochii pe indicatorul de presiune.”

Recomandări

BOLOJAN: ÎI VA COSTA MULT PE ROMÂNI
IOHANNIS: RO E ÎNTR-O SITUAȚIE COMPLICATĂ
CARE E SOARTA TIKTOK
PSD SE RETRAGE DIN COALIȚIE
NETANYAHU DISCUTĂ PACEA
BOOTS ON THE GROUND

Sibiul a devenit acum cum era Suceava, în primăvară.

DSP-ul are conducere militară, la fel și Spitalul Județean. Și avem și o premieră pentru România. De acolo au plecat doi bolnavi COVID, în străinătate.

Cât de gravă e situația, la zi, în oraș și în județ

La ultima raportare, rata de infectare pe județ este 8,9, iar în oraș, 13,45. La terapie intensivă nu prea mai sunt locuri, dar autoritățile ascund situația sub preș. Ne amintim de ședința CJSU, când un medic a încercat să îi spună prefectului problemele de la Urgențe, cu pacienții Covid. Prefectul a pus-o imediat la colț. I-a spus: Ascultaţi-mă, sper că nu ne luaţi şi dumneavoastră la întrebări acum