• Spitalul Colentina din Capitală va redeveni spital suport COVID
  • Unitatea sanitară a fost redeschisă pentru ceilalţi pacienţi cronici doar pentru o lună
  • Înainte de pandemie, la Colentina erau trataţi lunar 20.000 de pacienţi

În loc să aibă grijă de pacienţii cronici, mai marii din sănătate pun lacăte pe secţii şi îi condamnă pe aceşti oameni la chin. Orban a anunţat că Spitalul Colentina va deveni din nou spital COVID, după ce şi-a deschis pentru doar câteva săptămâni porţile şi pentru pacienţii cu alte afecţiuni. Asta înseamnă că pacienții cu boli autoimune sunt puşi pe drumuri.

Rozalina Lăpădatu, Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune: „Pentru categoria aceasta de pacienţi închiderea spitalului Colentina a fost o reală lovitură. Şi acum, să o luăm de la capăt pentru că Ministrul Sănătăţii nu e în stare să găsească soluţii, aşa cum au făcut toate ţările europene (..) Este un spital complex, cu aparatură de utlimă oră, şi cu medici foarte bine pregătiţi (..) Au fost pacienţi care au fost repartizaţi la Baloteşti (…) Pacienţii cu scleroză multiplă, majoritatea dintre ei, au probleme de deplasare, foarte mulţi dintre ei sunt pensionaţi medical pentru că nu mai pot munci.”

Înainte de pandemie, la Spitalul Colentina din Capitală erau trataţi lunar peste 20.000 de oameni. Acum, cele mai multe operații au fost amânate, iar o parte dintre pacienți ţin legătura cu medicul prin telemedicină.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI