Angajaţii nevaccinaţi care lucrează în secţiile COVID-19 ale Spitalului din Dej au fost mutaţi, de joi, în alte secţii, potrivit unei decizii luate de conducerea unităţii medicale.

Managerul Spitalului din Dej, Mihai Pandrea, spune că măsura vizează câteva persoane din secţia COVID, de la ATI Covid şi de la Radiologie.

„Peste tot unde se lucrează cu pacienţi COVID este valabilă această decizie. Vor fi relocate de pe o secţie pe alta, temporar, până când trece valul acesta”, a declarat Mihai Pandrea, pentru MEDIAFAX.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Conform acestuia, decizia a fost luată de Comitetul Director al unităţii.

„Ne-am întâlnit în Comitetul Director, am discutat şi am văzut că a început personalul să se infecteze şi bineînţeles că personalul cel mai expus este cel nevaccinat şi atunci am stat şi am zis dacă personalul nevaccinat are riscuri mai mari să se infecteze, ei pot să dezvolte o formă uşoară sau severă, dar eu personalul acela nu-l mai am, chiar acum când am nevoie cea mai mare de el. Hai să încercăm să-i protejăm, şi pe ei, şi pacienţii”, a explicat Mihai Pandrea.

El spune că decizia este legală: „Este o măsură în favoarea lor. Eu nu i-am obligat să se vaccineze. E vorba de organizare internă şi aşa am considerat noi, ca şi conducere, să facem să meargă lucrurile mai bine. Politica de personal e strict treabă managerială. Nu facem nimic în afara legii. Am dreptul, conform legii, să relochez personalul timp de 60 de zile fără acordul lui şi încă 60 de zile cu acordul lui”.

În momentul de faţă, 83% dintre angajaţii Spitalului din Dej sunt vaccinaţi. Patru dintre salariaţi sunt în izolare, după ce au fost confirmaţi cu COVID-19.

În spital sunt internaţi acum 36 de bolnavi cu COVID, 30 în secţie şi 6 la ATI.