• Medicul Cătălin Cîrstoveanu a cerut Primăriei extinderea clădirii
  • Proiectul de extindere a spitalului a fost aprobat de Consiliul General al Capitalei cu unanimitate de voturi
  • „20 de paturi noi înseamnă 200 de pacienți și dincolo de toate aceste lucruri înseamnă mult mai mult de atât. Înseamnă condiții cu totul speciale, o sală de operații în mijlocul reanimării”, a spus Cătălin Cîrstoveanu

România nu e în stare să-și trateze toți copiii bolnavi. Și se întâmplă asta chiar în capitala țării. La spitalul Marie Curie nu există suficiente locuri la Terapie Intensivă, așa că unii dintre bolnavi nu primesc îngrijirea de care au nevoie.

De aceea, medicul Cătălin Cârstoveanu a cerut Primăriei extinderea clădirii.

Extinderea constă într-o clădire, cu cinci nivele, dar esențialmente înseamnă 20 de paturi în plus de reanimare pentru nou-născuți. Înseamnă aproximativ 200 de copii, anual, tratați în plus”, a spus medicul Cătălin Cîrstovanu.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Proiectul de extindere a spitalului a fost aprobat de Consiliul General al Capitalei cu unanimitate de voturi.

Noi suntem proprietarii clădirii. Evident că suntem de acord pentru că este vorba de tratarea copiilor”, a afirmat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Dar, copiii bolnavi nu au nevoie doar de pereți noi ca să fie sănătoși. Orice extindere a Secției de Terapie Intensivă înseamnă mai multă aparatură și personal calificat.

„20 de paturi noi înseamnă 200 de pacienți și dincolo de toate aceste lucruri înseamnă mult mai mult de atât. Înseamnă condiții cu totul speciale, o sală de operații în mijlocul reanimării. Avem și capacități pentru imagistică, avem un centru de training pentru doctori și asistente, care intr-adevăr au o mare lipsă de educație”, a subliniat medicul Cătălin Cîrstoveanu.

În 30 de ani, nu am fost în stare să construim nici măcar un singur spital pentru copii. De la zero. Dar, chiar în curtea spitalului Marie Curie, din donații, se ridică o unitate nouă, la standarde occidentale, unde vor fi tratați copiii cu cancer.