• Spitalul Mobil Lețcani a funcționat doar în toamnă
  • A fost închis la mijlocul lunii ianuarie
  • Corpul de Control a găsit 31 de nereguli
  • Spitalul De Boli Infecțioase trebuie să solicite avizul DSP

Spitalul Mobil de la Lețcani s-ar putea redeschide în curând. În urmă cu 10 zile spunea asta chiar premierul Florin Cițu, însă autoritățile locale nu dădeau niciun semn în acest sens. Astăzi primim o veste bună. Consiliul Județean, cel care administrează spitalul, spune că ar putea primi din nou pacienți.

Primul pacient a ajuns la Spitalul Mobil Lețcani pe 16 octombrie 2020. Încă din toamna anului trecut au fost sesizate probleme la presiunea de oxigen. La jumătatea lunii ianuarie s-a închis sub pretextul unei dezinfecții, însă mai apoi autoritățile au recunoscut că de fapt și de drept era frig în saloane. Un raport al Corpului de Control Iași scotea la iveală, în februarie, 31 de probleme ale acestei unități modulare. Atunci, managerul spitalului, Florin Roșu, recunoștea că îi este frică pentru pacienții săi. Proprietarul în acte, firma Euronest, trebuia să rezolve aceste probleme identificate. O parte dintre ele au fost rezolvate, iar acum, potrivit Consiliului Județean Iași, se va da drumul Spitalului Mobil.

Câți pacienți ar putea fi tratați aici?

Inițial, Consiliul Județean anunța că vor fi 300 paturi, dintre care 100 ATI, însă în cele din urmă el a fost acreditat pentru 48 de paturi ATI și 60 pentru pacienții cu forme ușoare. Din cele ATI au funcționat doar 18.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Nu a fost anunțată data când ar urma să fie deschis. Practic, în acest moment, mingea este în terenul Spitalului de Boli Infecțioase Iași care trebuie să solicite o vizită a Direcției de Sănătate Publică. După această inspecție, ar urma să fie acordat avizul, iar în cazul în care totul este conform legii, ulterior, va fi deschis.