• Spitalul modular de la Iaşi e gata, are 256 de paturi, dintre care 103 pentru ATI
  • Pacienţi nu e clar când se vor interna acolo, pentru că abia acum urmează să fie autorizat şi să se aprobe organigrama şi bugetul
  • Spitalul modular inaugurat la cinci luni de când a fost anunţată achiziţionarea lui este secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase
  • Cadrele medicale vor fi detaşate la această secţie exterioară în funcţie de numărul de pacienţi

După cinci luni de când a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe, după întârzieri şi plângeri penale, spitalul modular de la Iaşi este gata.

Are o capacitate de 256 de paturi, dintre care 103 sunt de ATI.

Alina Popa, director ADI Euronest: „Este, de asemenea, singurul spital care dispune pentru toate cele 256 de paturi din dotare de sistem de presiune negative care reduce practic, aproape de zero, riscul contractării de infecţii bacteriene sau de altă natură“.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

E gata, însă nu îți poate spune nimeni când va fi internat primul pacient. În teorie, ar putea fi și mâine, dar ne poticnim, din nou, în birocrație: autorizație DSP, organigramă și buget.

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi: „Sunt nişte paşi care noi sperăm să îi facem cât mai repede cu puţiinţă“.

E singurul spital modular atât de bine dotat în țară. Dar, ca peste tot, nu prea e personal. La capacitate maximă ar fi nevoie de 350 de angajați. Vor fi medici detașați de la alte spitale, la nevoie.

Florin Roșu, medic ATI, Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi: „Normativul este făcut în funcţie de numărul de pacienţi. 4.15 În consecinţă, în momentul în care vom constata o creştere a numărului de pacienţi, asta înseamnă şi o creştere a necesităţii medicilor specializaţi în Terapie Intensivă“.