• Rusia a încheiat un acord pentru a efectua ultimele faze ale testelor clinice
  • Ruşii lucrează cu o companie farmaceutică din Regat şi au împărţit datele fazelor 1 şi 2 ale testelor clinice cu „partenerii saudiţi”
  • Rusia a aprobat un vaccinul Sputnik V înainte să efectueze testele clinice pentru a-i dovedi siguranţa şi eficacitatea

Rusia a încheiat un acord pentru a efectua ultimele faze ale testelor clinice pentru vaccinul anticoronavirus în Regatul Arabiei Saudite şi Emiratele Arabe Unite, anunţă Bloomberg.

Ruşii lucrează cu o companie farmaceutică din Regat şi au împărţit datele fazelor 1 şi 2 ale testelor clinice cu partenerii saudiţi, a declarat directorul executiv al Fondului Rusesc de Investiţii, Kirill Dmitriev. Până acum, compania nu a fost identificată.

„Vom lucra împreună cu cercetătorii saudiţi şi cu ministerul sănătăţii. Credem că Arabia Saudită va fi un partener puternic în ceea ce priveşte dezvoltarea vaccinului Sputnik V”, spune Dmitriev.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Săptămâna trecută, Rusia a aprobat un vaccin de combatere a coronavirusului înainte să efectueze testele clinice pentru a-i dovedi siguranţa şi eficacitatea. Autorităţile plănuiesc să înceapă cât mai devreme vaccinarea în masă a populaţiei.

Ulterior, autorităţile de la Moscova au declarat că vaccinul va fi produs şi în Brazilia, a doua ţară ca număr de cazuri de COVID-19.

Anthony Fauci, principalul expert epidemiologic al Casei Albe, susţine că are „dubii serioase” cu privire la eficacitatea vaccinului dezvoltat în Rusia. De asemenea, ministrul german al sănătăţii – Jens Spahn – a declarat că vaccinul creat de cercetătorii ruşi nu a fost testat suficient, adăugând că este „extrem de sceptic” în condiţiile actuale.