Stade de France, transformat în cel mai mare centru de vaccinare din Franța

  • Stade de France s-a transformat într-un centru major de vaccinare.
  • Vor fi administrate, săptămânal, aproximativ 10.000 de doze de vaccin de la Pfizer şi Moderna.
  • Arenele din Lyon și Marseille sunt, de asemenea, centre ce vaccinare.

Cel mai mare stadion al Franţei, Stade de France, s-a transformat într-un centru major de vaccinare.

Pentru cel puţin şase luni, timp în care vor fi administrate, săptămânal, aproximativ 10.000 de doze de vaccin de la Pfizer şi Moderna.

Emblematica arenă construită pentru Campionatul Mondial din 1998 nu este prima din Franţa transformată în centru de vaccinare.

Velodromul din Marsilia şi stadionul din Lyon, acolo unde au fost vaccinate 10.000 de persoane în ultimul weekend, îndeplinesc, la rândul lor, un rol important în accelerarea campaniei de vaccinare din Hexagon.

Asta în condiţiile în care obiectivul declarat al Guvernului este cel de a vaccina 20 de milioane de persoane până la mijlocul lui mai pentru ca până la mijlocul lui iunie să fie vaccinaţi 30 de milioane de francezi din totalul de 67 de milioane. (SINCRON)

„Cred că putem spune cu certitudine că prima ţintă pe care am anunţat-o şi ne-am fixat-o, respectiv vaccinarea a 10 milioane de compatrioţi până la 15 aprilie, va fi îndeplinită, datorită acestei solidarităţi şi implicării foarte puternice”, a declarat Jean Castex, premierul Franţei.