• Eddie Jordan a împărtășit compasiunea sa pentru familia lui Michael Schumacher, ca urmare a stării tragice astarului din Formula 1.
  • Se pare că fostul star de la Ferrari și Mercedes a suferit numeroase intervenții chirurgicale în încercarea de a-și îmbunătăți starea.
  • Incidentul a fost unul dintre cele mai tragice evenimente care i-a afectat pe cei din Formula 1 și în special familia sa.

Eddie Jordan a împărtășit compasiunea sa pentru familia lui Michael Schumacher, ca urmare a stării tragice astarului din Formula 1. Schumacher a suferit un traumatism cerebral grav în urma unui accident în timp ce schia cu fiul său Mick în Alpii francezi, în decembrie 2013. Anul acesta se împlinesc zece ani de când septuplul campion mondial a fost retras din atenția publicului ca urmare a paraliziei și a incapacității sale de a comunica.

Incidentul a fost unul dintre cele mai tragice evenimente care i-a afectat pe cei din Formula 1 și în special familia sa, care a ales să își păstreze viața în mare parte privată de când a avut loc evenimentul. Jordan, în vârstă de 74 de ani, a împărtășit o legătură cu Schumacher după ce i-a oferit germanului primul său start ca pilot de Formula 1 în 1991, deși nu a reușit să își păstreze talentul dincolo de Marele Premiu al Belgiei din acel an.

Fostul proprietar al echipei a vorbit despre durerea pe care o simte pentru fiul lui Schumacher, Mick, spunând pentru OLBG: „Nu poate fi ușor să știi că tatăl tău nu poate face parte din familie”. Jordan a continuat să detalieze că Schumacher este acolo, dar de fapt nu este acolo” la aproape 10 ani de la tragedia care i-a schimbat viața.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Se pare că fostul star de la Ferrari și Mercedes a suferit numeroase intervenții chirurgicale în încercarea de a-și îmbunătăți starea. S-a raportat în 2019 că Schumacher a primit un tratament cu celule stem pentru a reduce inflamația și, la scurt timp după aceea, s-a sugerat că era „conștient” în urma operației.

Omul de afaceri a continuat să își exprime compasiunea pentru situația actuală a lui Mick, care se îndreaptă spre noul sezon ca pilot de rezervă al Mercedes, după ce a fost lăsat să plece de Haas la sfârșitul sezonului trecut. El a detaliat urmărirea care l-a condus la asocierea cu talentul generațional Schumi”, chiar dacă parteneriatul lor a fost de scurtă durată.

Poate că s-a întâmplat ceea ce trebuia să se întâmple, dar m-a făcut să mă emoționez pentru că am ținut foarte mult la Michael”, a spus irlandezul.

După ce s-a remarcat în calificările Marelui Premiu al Belgiei din 1991, Schumacher a fost racolat de Benetton, în timp ce Jordan a pierdut încercarea de a obține un ordin judecătoresc în legătură cu această afacere, deoarece pilotul nu semnase un contract cu echipa sa. Schumacher a petrecut patru sezoane întregi la actuala formație, acum dispărută, și a câștigat primele două campionate, înainte de a se alătura echipei Ferrari în 1996.

Ceea ce a urmat în scurt timp a fost, fără îndoială, cea mai dominantă cursă a vreunui pilot din istoria Formulei 1, pilotul în vârstă de 54 de ani cucerind cinci titluri consecutive între 2000 și 2004. Jordan a fost un rival în timpul acestei domnii și a avut ocazia să vadă de aproape moștenirea pe care a lăsat-o, inspirându-i o admirație care nu a dispărut niciodată.