Statistică: Peste 60% dintre angajaţii spitalelor publice sunt vaccinaţi sau au trecut prin boală

Tătaru: Toate spitalele din România trebuie să aloce spațiu la ATI pentru bolnavii de COVID-19

Tătaru: Toate spitalele din România trebuie să aloce spațiu la ATI pentru bolnavii de COVID-19

Potrivit Federaţiei Sanitas din România, 60,14% dintre angajaţii în Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-C0V-2 în ultimele 6 luni şi au anticorpii necesari, astfel că decizia individuală de vaccinare – în cazul lor – poate fi amânată fără a pune pe nimeni în pericol.

Tot în această valoare procentuală a fost inclusă şi categoria celor care au contraindicaţii medicale la vaccinare, dar numărul persoanelor înregistrate la această secţiune este foarte mic (sub 0,01%).

„Datele sunt valabile atât pentru personalul medical, cât şi pentru personalul TESA şi administrativ”, spun cei de la Sanitas.

Potrivit sursei citate, 39,86% dintre cei angajaţi în spitalele publice au decis să amâne, cel puţin deocamdată, vaccinarea.

„Evaluarea este realizată de Federaţia Sanitas pe baza datelor statistice colectate din spitalele publice din România. Eşantionul reprezentativ cuprinde atât instituţiile aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a autorităţilor publice locale, cât şi pe cele care funcţionează în reţele de instituţii publice de sănătate aflate în subordinea altor ministere şi autorităţi publice centrale (Transporturi, Justiţie, MAI, SRI, Academia Română etc.). La acestea se adaugă datele primite de la DSP-uri, Servicii Judeţene de Ambulanţă şi Centre de Transfuzie Sanguină din întreaga ţară”, arată Sanitas.

Datele sunt valabile la nivelul lunii iulie 2021.

Exit mobile version