• SUA reiau vaccinarea cu J&J, în ciuda riscului de formare a cheagurilor de sânge.
  • Rochelle Walensky: Sănătatea și siguranța sunt în fruntea deciziilor noastre.
  • Consilierii CDC au decis să vină cu avertismente privind riscurile.

Statele Unite au decis să reia vaccinarea cu Johnson and Johnson, după 11 zile de repaus. Oficialii americani din domeniul Sănătății susțin că beneficiile vaccinului depășesc riscurile de formare a cheagurilor de sânge.

„Administrarea vaccinului COVID-19 al Johnson & Johnson se poate relua imediat. Acestea fiind spuse, FDA va adăuga mai multe detalii la foaia informativă a furnizorului de asistență medicală și a pacientului, inclusiv informații despre riscul apariției evenimentelor într-un număr foarte mic. dintre persoanele care au primit vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID-19”, a declarat Rochelle Walensky, doctor la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

În total, în Statele Unite au fost descoperite 15 cazuri de tromboze apărute după vaccinare. Asta din aproape 8 milioane de persoane cărora li s-a administrat vaccinul produs de Johnson and Johnson. Toate erau femei, majoritatea sub 50 de ani. Trei au murit, iar șapte rămân în continuare în spital.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Janet Woodcock, comisar interimar Administrarea de Alimente și Medicamente: „După o analiză amănunțită a tuturor datelor disponibile, FDA și CDC au ajuns la concluzia că posibilitatea apariției acestui așa-numit sindrom de tromboză trombocitopenie este foarte scăzută, dar investigația privind nivelul potențialului risc de vaccinare va continua să fie în curs”.