• Statisticile din alte țări arată că aproximativ o persoană din 10 a avut COVID-19
  • În România nu există o evidență exactă a numărului de infectări

În Anglia, una din 11 persoane a avut COVID, iar în Spania, una din 10 persoane a fost, de asemenea, infectată. În România, conform testelor, peste 550.000 de persoane au fost infectate

În România nu se știe exact câte cazuri reale de COVID sunt. Biroul Național de Statistică din Marea Britanie arată că 8,7% dintre englezi au avut anticorpi pentru COVID.

Adică peste 3,9 milioane de englezi au fost infectați cu Sars-Cov-2, fără să fie incluse persoanele sub 16 ani, persoanele din căminele de bătrâni și din spitale.

Acest număr este dublu față de cifrele oficiale, de 1,5 milioane de persoane.
Și în Spania infecțiile depășesc cu mult numărul de cazuri confirmate de puțin peste 1,75 milioane.

Anamaria Dobrotă, medic infecționist: „Laboratoarele care testează anticorpii și au colaborare cu INSP ar trebui să trimită datele acolo, iar ulterior ei să le interpreteze și să le adune pe toate, însă n-am văzut momentan niciun rezultat.”

Sunt deja trei țări europene în care cel puțin unul din zece oameni a trecut prin boală, potrivit studiilor. Dacă modelul s-ar aplica și la noi, ar înseamna că aproape două milioane de oameni au avut COVID-19.

Însă raportarea oficială ne spune că au fost 571.000 de cazuri. Și am făcut de trei ori mai puține teste decât britanicii. Pe lângă asta, nu avem niciun studiu oficial pe o grupă mare de pacienți.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Anamaria Dobrotă, medic infecționist, spune că numărul persoanelor infectate este cu siguranță de cel puțin două ori mai mare.

Anamaria Dobrotă: „De foarte multe ori, deși metodologia a implicat testarea unui anumit pacient, acesta nu a ajuns să fie testat cu PCR în timp util. Așa confirmăm cazurile, prin testare PCR.

Dar e clar că foarte mulți oameni au trecut deja prin infecție fără să fie testați. Trebuie să fie o mai mare comunicare între toate instituțiile statului care se ocupă de gestionarea pandemiei pentru că în calitate de medic în spital, ești totuși limitat.”