• 500.000 de români din Etapa a 3-a au putut să se programeze de azi.
  • Unii români au furat startul și s-au programat mai devreme pe platformă.
  • Programarea la vaccinare n-a fost o misiune ușoară pentru mulți români.

O jumătate de milion de români au putut de azi să se programeze singuri la vaccinare sau măcar să prindă un loc pe listele de așteptare.

Unii au furat startul, pentru că locurile libere pentru etapa a treia au apărut în platformă mult înainte de ora de start anunțată de autorități. Pentru restul, n-a fost o misiune ușoară.

STS a anunțat azi 47.000 de programări și peste 350.000 de persoane înscrise pe listele de așteptare. Iar despre erori și alte probleme, Valeriu Gheorghiță a spus că „e posibil să apară disfuncționalități, pentru că se lucrează pe o platformă aflată în producție, accesată de zeci de mii de utilizatori”. Pe de altă parte, un sfert din testele făcute în ultimele 24 de ore au fost pozitive.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Adică 2.972 de cazuri confirmate din 12.217 teste. 82 de oameni au murit – dublu față de ieri, iar numărul pacienților de la Terapie Intensivă a scăzut ușor: sunt 1.225.

Loc… doar pe lista de așteptare

Elena Stan a prins loc, deocamdată, doar pe lista de așteptare. Ca ea mai sunt alți 350.000.

„Am avut COVID În decembrie și cred ca e momentul să mă vaccinez. Îmi doresc să mă vaccinez cu Pfizer, de aceea am sunat și la call-center, să clarific acest aspect, dar după cinci apeluri toți operatorii sunt ocupați, nu am reușit să deslușesc misterul”, spune Elena Stan.

Spre exemplu, centrele de vaccinare din județul Constanța au rămas fără locuri disponbile încă din primele minute de la debutul înscrierii.

„Pe lista de aşteptare înaintea mea erau înscrise aproximativ 2.000 de persoane la centrul de la pavilion”, a mai spus Elena Stan.

Deschiderea etapei a treia a venit și cu… probleme tehnice. Mulți au încercat să acceseze platforma, dar au întâmpinat dificultăți.

Andrei Baciu, secretar de stat la Sănătate, îți explică de ce.

Tocmai pentru că este o activitate mare e posibil să mai apară mici întârzieri în funcționar lucru care a fost anunțat, dar oricum până în acest moment s-au programat peste 100.000 de oameni pe listele de asteptare, ceea ce evidențiază foarte clar că funcționează”, a declarat Andrei Baciu, Secretar de Stat Ministerul Sănătății.

Îți reamintesc că trebuie să te înscrii pe platformă la 24 de ore după ce ai fost notificat că s-a eliberat un loc într-un centru. Altfel, riști să pierzi locul și să o iei de la capăt.