Studiu: 13% dintre persoanele care locuiesc în Londra au avut Covid-19

Sursă foto: Profimedia
  • Aproape 6% dintre persoanele din Anglia au fost probabil infectate cu COVID-19, conform cercetătorii care au studiat prevalenţa infecţiilor.
  • Un număr total de 313.798 de persoane au fost pozitive pentru COVID-19 în Marea Britanie, dintre care 270.971 au fost în Anglia, aproximativ 0,5% din populaţia engleză.
  • Cu toate acestea, un studiu care a testat mai mult de 100.000 de persoane în Anglia pentru anticorpi împotriva coronavirusului a arătat că aproape 6% dintre oameni aveau anticorpi, ceea ce sugerează că 3,4 milioane de persoane au contractat anterior COVID-19 până la sfârşitul lunii iunie.

Rezultatele sunt în concordanţă cu alte studii, precum cele realizate de Oficiul pentru Statistică Naţională, care sugerează niveluri mai mari de infectare în comunitate în timpul pandemiei decât cele prezentate de statisticile zilnice de testare.

Prevalenţa infecţiilor a părut a fi cea mai ridicată în Londra, unde 13% dintre oameni au avut anticorpi.

Primul ministru Boris Johnson a prioritizat timpuriu testele pentru anticorpi considerate ca fiind un aspect esenţial în lupta cu pandemia. Totuşi, în timp ce sunt utile pentru studiile populaţiei, oamenii de ştiinţă spun că marja de eroare pentru teste le face nesigure pentru utilizarea la nivel individual.

Cercetătorii au avertizat, de asemenea, că, deşi testele de anticorpi au fost utile pentru derularea unor astfel de studii la scară largă, acestea nu sunt o garanţie a imunităţii viitoare.

„Există încă multe necunoscute cu privire la acest nou virus, inclusiv măsura în care prezenţa anticorpilor oferă protecţie împotriva viitoarelor infecţii”, a spus Graham Cooke, lider de cercetare la Imperial.