• Un studiu din Germania arată că 53% din pacienții COVID-19 ventilați mecanic au murit.
  • Bărbații au prezentat o rată de mortalitate mai mare decât femeile: 25% față de 19%.
  • „Ascensiunea gravă a bolii a afectat, în principal, persoanele cu sănătatea compromisă și persoanele în vârstă”, spune liderul WIdO, institut de cercetare din Berlin.

Un studiu derulat în Germania arată că 53% din pacienții COVID-19 , care au fost ventilați mecanic, au murit, relatează CTV News.

Au fost colectate și analizate date de la peste 10.000 de pacienți internați în spitalele din Germania, în perioada 26 februarie – 19 aprilie. Dintre cei 10.021 de pacienți internați, 1.727 au fost ventilați mecanic.

Deși aproximativ jumătate dintre cei care au primit ventilație mecanică au fost bărbați, rata de mortalitate a fost similară, indiferent de sex.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
CE VA FACE TRUMP?
FBI AVERTIZEAZĂ
HAMAS NU VREA PACE

S-a dovedit că bărbații au prezentat o rată de mortalitate mai mare decât femeile: 25% pentru bărbați, respectiv 19% în cazul femeilor.

27% dintre pacienții de 70 de ani au murit, în timp ce 38% dintre bolnavii cu vârste de 80 de ani au fost răpuși de boală.

„Rata de mortalitate ridicată arată că un număr mare de pacienți cu o ascensiune gravă a bolii au fost tratați în spital”, afirmă Juergen Klauber, lider WIdO.

„Ascesiunea gravă a bolii a afectat, în principal, persoanele în vârstă și persoanele care aveau deja sănătatea compromisă, însă au fost afectate și persoanele tinere”, a a vertizat acesta în timp ce i-a îndemnat pe oameni să respecte măsurile de siguranță.

Pacienții au stat în spital, în medie, timp de 14 zile. Cei care nu au avut nevoie de ventilație mecanică au stat 12 zile, iar cei care au avut nevoie de ajutor pentru a respira au stat până la 25 de zile.

„Acestea sunt niște cifre foarte importante pentru că ne ajută să ne pregătim pentru valul doi de pandemie. Totuși, nu anticipăm probleme de spitalizare, chiar dacă rata de infectare ar putea crește”, a declarat Reinhard Busse, lider și profesor în medicină la TU Berlin.

Acesta a mai spus că este nevoie de aproximativ 240 de zile de ventilație mecanică pentru fiecare 100 de pacienți internați.