• 63% dintre pacienți au avut oboseală persistentă sau dureri musculare
  • 26% dintre pacienți au avut probleme de somnul
  • 23% dintre pacienți au spus că suferă de depresie sau anxietate


Un nou studiu făcut de cercetătorii din China arată că mai mult de trei sferturi dintre pacienții cu COVID-19 care au fost spitalizați au avut cel puțin un simptom al bolii chiat și la șase luni de la prima testare pozitivă, scrie CTV News Canada.

Studiul, publicat vineri în The Lancet, a fost realizat pe baza datelor strânse de la 1.733 de pacienți cu COVID-19 care au fost externați de la spitalul Jin Yin-tan din Wuhan, China, între ianuarie și mai 2020. Cerecetătorii au constatat că 76% dintre ei au continuat să aibă cel puțin unul dintre simptome chiar și șase luni mai târziu.

Dintre cei care au continuat să prezinte simptome, 63% dintre pacienți au avut oboseală persistentă sau durere musculară, în timp ce 26% au avut probleme de somnul și 23% au raportat depresie sau anxietate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Din cauza faptului că COVID-19 este o boală atât de nouă, suntem în faza de început în ceea ce privește înțelegerea efectelor sale pe termen lung asupra sănătății pacienților”, a spus prof. Bin Cao, unul dintre coautorii studiului, de la Centrul Național de Medicină Respiratorie de la o universitate de medicină din China.