• Chirurgul ortoped Dr. Nicholas DiNubile a declarat că nu își va schimba practica pe baza acestor rezultate.
  • Un studiu clinic randomizat și controlat va fi necesar pentru a confirma ceea ce s-a observat în acest studiu.
  • Rezultatele au arătat că utilizatorii de AINS aveau o inflamație articulară și o calitate mai proastă a cartilajului la începutul studiului.

Analgezicele eliberate fără prescripție medicală, precum aspirina, Aleve sau ibuprofenul, nu fac nimic pentru a încetini progresia artritei genunchiului și chiar ar putea înrăutăți situația, sugerează un nou studiu. Pacienții cu artrită de genunchi care au luat în mod regulat medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) au ajuns să aibă o inflamație mai gravă a genunchiului și cartilajul slăbit, în comparație cu un grup de control” care nu lua medicamente, raportează cercetătorii.

Am constatat că participanții care au luat AINS în mod regulat timp de patru ani au prezentat rezultate mai proaste în ceea ce privește sinovita”, care este inflamația din interiorul genunchiului, a declarat cercetătorul principal, Dr. Johanna Luitjens, cercetător postdoctoral la departamentul de radiologie și imagistică biomedicală al Universității din California, San Francisco.

De asemenea, am văzut că compoziția cartilajului a fost mai proastă în grupul de utilizatori de AINS în comparație cu controalele”, a adăugat Luitjens. AINS blochează producția de substanțe chimice din organism care provoacă inflamații. Oamenii iau în mod regulat aceste pastile pentru a oferi o ușurare pe termen scurt a durerii cauzate de artrită.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Aspirina, ibuprofenul (Motrin, Advil) și naproxenul sodic (Aleve) sunt cele mai comune AINS, disponibile fără prescripție medicală la orice farmacie sau magazin alimentar. Pentru acest studiu, Luitjens și colegii săi au analizat datele colectate de la peste 1.000 de participanți la un studiu observațional pe termen lung, finanțat de autoritățile federale, privind artrita genunchiului. Participanții au intrat în studiu între februarie 2004 și mai 2006.

Cercetătorii au comparat 277 de persoane cărora li s-au prescris AINS în mod regulat timp de cel puțin un an cu 793 de persoane care nu au fost tratate cu aceste medicamente. Toți participanții au fost supuși unor scanări RMN ale genunchiului la începutul studiului și apoi patru ani mai târziu.

Cercetătorii au analizat imaginile RMN pentru a vedea dacă tratamentul cu AINS a ajutat sau a dăunat, ajustându-și rezultatele cu ajutorul unei măsurători gradate a artritei pentru a oferi o comparație mai bună între cele două grupuri, a spus Luitjens.

Rezultatele studiului

Rezultatele au arătat că utilizatorii de AINS aveau o inflamație articulară și o calitate mai proastă a cartilajului la începutul studiului, în comparație cu grupul de control, iar sănătatea genunchiului lor s-a deteriorat și mai mult după patru ani.

Nu au existat mecanisme de protecție din partea AINS în reducerea inflamației sau în încetinirea progresiei osteoartritei articulației genunchiului”, a spus Luitjens. „Utilizarea AINS pentru funcția lor antiinflamatoare a fost frecvent propagată în ultimii ani la pacienții cu osteoartrită și ar trebui revizuită, deoarece nu a putut fi demonstrat un impact pozitiv asupra inflamației articulare.”

AINS ar putea să nu fie eficiente în controlul tipului de inflamație care apare în cazul artritei de genunchi, a sugerat Luitjens. De asemenea, este posibil ca AINS să determine slăbirea cartilajului, similar cu modul în care steroizii afectează cartilajul.

De asemenea, s-ar putea ca persoanele care iau AINS să aibă tendința de a fi mai active, folosind medicamentele pentru a nu avea dureri în timp ce joacă, a adăugat Luitjens. Acest tip de activitate ar putea cauza mai multă uzură și ar putea crea mai multe inflamații ale genunchiului.