STUDIU. Anticorpii Covid-19 durează cel puţin 9 luni după infectare

Coronavirus în Europa. Suedia, imunitatea colectivă nu a fost un succes. Italia se confruntă cu proteste Sursa Foto: Profimedia
  • Anticorpii dobândiţi în urma infectării cu noul coronavirus durează „cel puţin”⁣ nouă luni.
  • Cercetători: „Nivelurile de anticorpi se menţin ridicate⁣, indiferent dacă persoana infectată a dezvoltat sau nu simptome de COVID-19”

Anticorpii împotriva coronavirusului SARS-CoV-2 persistă cel puțin nouă luni la aproape toți pacienţii care s-au recuperat de COVID-19, potrivit Imperial College London şi Universităţii din Padova.

Cercetătorii au testat peste 85% din locuitorii Vo’, un oraş din nordul Italiei, și au constatat că anticorpii dobândiţi în urma infectării cu noul coronavirus durează ″cel puţin″⁣ nouă luni.

Autorul principal al studiului, dr. Ilaria Dorigatti, a spus că acest lucru sugerează că „puterea răspunsului imun nu depinde de simptome și de severitatea infecției”. 

„Marea majoritate a infecţiilor cu SARS-CoV-2, indiferent de prezenţa simptomelor, dezvoltă anticorpi”, se arată în cercetărea publicată luni în jurnalul ştiinţific Nature Communications.

Totodată, cercetătorii au avertizat că indiferent dacă ești vaccinat sau ai trecut prin boală, poți transmite virusul.

Italia a vaccinat 27,1 milioane de oameni, doar jumătate din populaţia eligibilă.