• Persoanele asimptomatice pot purta aceeași cantitate de virus ca cei simptomatici, sugerează un studiu sud-coreean.
  • Testele desfășurate într-un centru ce carantină au arătat că asimptomaticii au aceeași cantiate de material viral în nas și gât
  • Cercetătorii nu au reușit să stabilească în ce proporție asimptomaticii transmit mai departe virusul

Coreea de Sud a desfășurat un studiu, la nivel național, după ce a reușit să identifice și să izoleze cazurile asimptomatice, printr-o campanie de testare în masă, la începutul lunii martie. Studiul a relevat faptul că asimptomaticii poartă aceeași cantitate de virus ca cei simptomatici, relatează BBC.

Pacienții asimptomatici reprezintă un procent important din totalul cazurilor de coronavirus, iar cercetătorii au vrut să afle mai multe. Chiar nu a fost posibilă stabilirea proporției în care asimptomaticii transmit virusul mai departe, oamenii de știință au monitorizat pacienții într-un centru de carantină și au ajuns la concluzia că atât simptomaticii, cât și asimptomaticii, poartă aceeași cantitate de material viral în nas și gât.

Studiul a mai arătat că asimptomaticii păstrează virusul pentru perioade semnificative de timp, chiar dacă scapă de el mai repede decât pacienții simptomatici. În medie, unui pacient fără simptome specifice îi ia 17 zile să se vindece, în timp ce unuia cu simptome îi ia 19.5 zile.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Cercetătorii au subliniat faptul că studiul lor nu poate determina în ce măsură asimptomaticii influențează transmiterea acestuia. În teorie, rata transmiterii ar trebui să fie asemănătoare, dacă virusul este prezent în aceleași cantități, însă sud-coreenii punctează că asimptomaticii nu tușesc, deci este mai puțin probabil să împrăștie particule în aer.