• Indiferent de sexualitate, bărbații pun un accent mai mare pe atractivitatea fizică a partenerilor lor romantici decât femeile.
  • Autorul studiului, Pedro Maria Ruiz de Assin Varela și colegii săi au folosit un eșantion de 398 de femei și bărbați hetero și homosexuali.
  • Simptomele de bulimie au fost ridicate la femeile heterosexuale față de femeile lesbiene, dar similară între bărbații, indiferent de sexualitate.

Un articol publicat în „Journal of Eating Disorders” sugerează că atracția față de bărbați este un factor de risc pentru tulburările alimentare.

Tulburările de alimentație sunt tulburări psihologice foarte grave și mortale care au multe efecte negative asupra persoanelor care suferă de ele. Prevalența tulburărilor de alimentație este mai mare la femeile și bărbații care sunt atrași de bărbați decât la bărbații care sunt atrași de femei, scrie Psypost.

Indiferent de sexualitate, bărbații pun un accent mai mare pe atractivitatea fizică a partenerilor lor romantici decât femeile, ceea ce i-a determinat pe cercetători să formuleze ipoteza că atracția față de bărbați poate fi un factor de risc pentru tulburările de alimentație.

Recomandări

ZELENSKI MERGE LA MADRID
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE
AI PRIMAR, A.I. AVATAR
DEZASTRU ÎN PAPUA NOUA GUINEE
NE IA A.I.-UL LOCUL DE MUNCĂ?

Aproape 400 de participanți la studiu

Autorul studiului, Pedro Maria Ruiz de Assin Varela și colegii săi au folosit un eșantion de 398 de femei și bărbați hetero și homosexuali. 45% dintre participanții de sex masculin și 68% dintre participanții de sex feminin au declarat că au fost atrași de bărbați.

Participanții au completat un chestionar online pe care cercetătorii l-au distribuit prin intermediul rețelelor de socializare, inclusiv prin intermediul asociațiilor LGBTQ+, pentru a-și diversifica eșantionul. Participanții au fost întrebați despre sex, vârstă, greutate, înălțime, orientare sexuală, simptomatologia tulburărilor de alimentație și statutul relațional.

Așa cum era de așteptat, participanții care sunt atrași de bărbați au prezentat niveluri mai mari de simptomatologie a tulburărilor de alimentație decât femeile lesbiene și bărbații heterosexuali.

Această relație a fost nuanțată de simptomele specifice tulburărilor de alimentație. Nemulțumirea corporală a fost mai mare la participanții care au raportat că sunt atrași de bărbați, dar a fost, de asemenea, mai mare la femei, indiferent de sexualitate.

Femeile sunt cele mai afectate

Simptomele de bulimie au fost ridicate la femeile heterosexuale față de femeile lesbiene, dar a fost similară între toți bărbații, indiferent de sexualitate. Acest studiu oferă un anumit sprijin pentru teoria conform căreia riscul tulburărilor de alimentație poate fi oarecum afectat de comportamentele de împerechere.

Deși acest studiu a făcut pași importanți în înțelegerea riscului tulburărilor de alimentație și a sexualității, a avut și câteva limitări. În primul rând, dimensiunea eșantionului pentru grupuri a fost mică din cauza necesității de a surprinde sexe și sexualități diferite. În plus, acest studiu a fost transversal, ceea ce nu permite cercetătorilor să urmărească evoluția simptomelor tulburărilor alimentare.

Studiul, „Atracția sexuală față de bărbați ca factor de risc pentru tulburările de alimentație: rolul așteptărilor de împerechere și al dorinței de subțiere”, a fost realizat de Pedro María Ruiz de Assin Varela, Jose Manuel Caperos și Elena Gismero-González.