• Înlocuirea sucului cu apă poate duce la pierderea în greutate și la îmbunătățirea sănătății.
  • Un studiu a stabilit o legătură între consumul unei jumătăți de litru de apă, înainte de fiecare masă și pierderea de cinci ori mai mare în greutate.
  • Consumul de apă este una dintre cele mai populare tehnici de pierdere în greutate folosite de oameni.

Potrivit cercetărilor, înlocuirea sucurilor cu apă poate duce la pierderea în greutate și la îmbunătățirea sănătății. Un studiu a stabilit o legătură între consumul unei jumătăți de litru de apă, înainte de fiecare masă și pierderea de cinci ori mai mare în greutate.

Trecerea la consumul de apă poate duce la o pierdere de cinci la sută din greutatea corporală. De asemenea, consumul de apă scade nivelul de glucoză, influențând pierderea în greutate și sănătatea generală a organismului.

Consumul de apă este una dintre cele mai populare tehnici de pierdere în greutate folosite de oameni. Această tehnică funcționează pentru că îi face pe oameni să se simtă mai sătui înainte de masă, astfel încât aceștia vor mânca mai puțin.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Apa funcționează ca un inhibitor natural al apetitului și poate ajuta la arderea caloriilor și a grăsimilor.

Studiul a analizat, în special, caloriile suplimentare regăsite în sucurile îndulcite cu zahăr, băuturile energizante și cafeaua îndulcită. De altfel, consumul de apă în locul băuturilor îndulcite prezintă un risc mai mic de diabet de tip doi și de boli cardiovasculare.

„Indiferent de câte porții de băuturi îndulcite cu zahăr consumați, înlocuirea chiar și a unei singure porții poate fi benefică.”, a declarat dr. Kiyah J. Duffey, primul autor al studiului.

Înlocuirea consumului de sucuri îndulcite cu apă ar putea diminua aportul zilnic de calorii și reduce obezitatea

Cercetătorii din cadrul studiului au constatat că înlocuirea consumului de sucuri cu apă ar putea diminua aportul zilnic de calorii și ar reduce obezitatea.

„Am descoperit că, în rândul adulților americani, care consumă o porție de băuturi îndulcite cu zahăr pe zi, înlocuirea acelei băuturi cu apă a redus procentul de calorii provenite din băuturi de la 17 la 11%”, a explicat dr. Duffey.

De asemenea, înlocuirea unei băuturi cu un conținut ridicat de zahăr cu o alternativă neîndulcită, va reduce tensiunea arterială și va determina un nivel mai bun al colesterolului.