• Prima izolare a avut consecințe semnificative asupra sănătății mintale a oamenilor.
  • Oamenii manifestă anxietate, depresie sau au chiar idei de sinucidere.
  • Administrarea tratamentelor anxiolitice a crescut cu 10% în Franța.

Anxietate, depresie, idei de sinucidere… Prima izolare a avut consecințe semnificative asupra sănătății mintale a oamenilor, potrivit Le Parisien.

Ar trebui să ne temem de o înrăutățire a acestor simptome cu o a doua izolare?

Acest nou episod vine în momentul în care abia ne revenim de la prima inchidere, analizează Catherine Tourette-Turgis, psiholog și director al Universității de pacienți de la Universitatea Sorbona.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
SWIFT ÎNDEAMNĂ LA VOT
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
AI GRIJĂ DE COPIL
CE VA FACE TRUMP?

Oamenii nu sunt încă vindecați.”, a spus aceasta.

Izolarea e „mai greu de trăit”

Din martie, de exemplu, administrarea de anxiolitice a crescut cu 10% în Franța.

„Acestea nu sunt tratamente pe care le oprim așa usor, subliniază acest specialist. Anxietatea nu dispare peste noapte.”, a explicat specialista.

La aceasta se adaugă un climat social mai tensionat decât acum câteva luni. „Nu suntem în aceeași configurație, spune Catherine Tourette-Turgis. În timpul primei izolari, a existat coeziune, solidaritate, ritualuri la ora 20 … Acum observăm acum o diviziune în rândul populației și o pierdere a încrederii în gestionarea crizei de sănătate. „

„Chiar dacă este mai ușoară, această izolare este mai dificil de trăit”, continuă ea. „Odată cu micsorearea zilelor, cronobiologia este, de asemenea, diferită.

„Trebuie să consultăm medicul”

Cu toate acestea, nu se pune problema pierderii speranței.

„Este foarte important să prevenim riscurile de sinucidere”, insistă Catherine Tourette-Turgis. „Știm că funcționează.

De la primele simptome – probleme de somn, plictiseală, pierderea interesului, îngrijorări excesive, tendință de izolare, comportament de dependență etc. – medicul recomandă să nu aștepte si să consultam medicul generalist.

„Nu ar trebui să ezitați să apelați la toate liniile de asistență. Principalul lucru este să puteti vorbi.”, a mai explicat aceasta.