• Nu o să-ți vină să crezi câți germeni se adună pe acest obiect comun, dar esențial din bucătăria ta și cum poți să îți protejezi sănătatea.
  • Credeați că buretele este vinovatul pentru contaminarea bucătăriei? Gândiți-vă din nou!
  • Un studiu a examinat 100 de prosoape de bucătărie și a constatat că aproape 50% dintre ele prezentau o creștere bacteriană.

În lumea restaurantelor, inspectorii de sănătate se asigură că fiecare bucătărie comercială este în perfectă stare pentru a preveni orice boală. Ce ați spune dacă cineva v-ar zice că ați putea contracta o toxiinfecție alimentară din bucătăria de acasă? Potrivit unui studiu, aproximativ 9% dintre bolile de origine alimentară raportate provin din bucătăriile casnice.

Bucătăriile de acasă sunt destul de vulnerabile la contaminare în multe feluri. Acestea sunt mediul perfect pentru bacterii. Există umiditate, căldură și materii prime care sunt manipulate în fiecare zi (în funcție de frecvența cu care gătiți). Am văzut cu toții videoclipuri și articole despre cum să vă asigurați că bucătăria dvs. este lipsită de murdărie, inclusiv chiar instrumentul pe care îl folosiți pentru a o curăța, buretele. Indiferent de tehnica pe care o folosiți pentru a vă curăța buretele, există o mulțime de alte lucruri de care trebuie să vă faceți griji. Credeați că buretele este vinovatul pentru contaminarea bucătăriei? Gândiți-vă din nou!

De ce prosopul de bucătărie este cel mai murdar lucru din bucătăria ta

Știați că propriul prosop de bucătărie poate fi unul dintre cele mai murdare lucruri din bucătărie? Da, conform unui studiu NSF (National Sanitation Foundation), acea bucată de țesătură ușor umedă și decolorată care atârnă de mânerul cuptorului poate fi un mijloc de contaminare

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Gândiți-vă la asta, atingeți în mod constant mâncarea și apoi vă ștergeți mâinile pe prosop. Folosiți același prosop pentru a șterge o mică scurgere pe tejghea. Vă duceți să vă spălați pe mâini și ghiciți ce, vă ștergeți din nou pe același prosop. Un studiu a examinat 100 de prosoape de bucătărie și a constatat că aproape 50% dintre ele prezentau o creștere bacteriană. Dar nu vă faceți griji! Există câteva modalități de a reduce riscul.

Cum să reduceți riscul de contaminare a prosoapelor de bucătărie

Schimbați-le frecvent

Recomandarea este să schimbați zilnic prosoapele de bucătărie. Dacă dispuneți de spațiu, depozitați un teanc de prosoape de bucătărie, câte unul pentru fiecare zi a săptămânii. Un lucru benefic în acest sens este că prosoapele de bucătărie nu sunt incredibil de scumpe. Desigur, dacă nu sunteți un bucătar care gătește foarte des, puteți să le folositi două zile, dacă prosoapele nu prea au fost folosite.

Spălați-le

De îndată ce schimbați prosopul, puneți-l pe cel folosit în rufele murdare. Asigurați-vă că le spălați cu apă fierbinte și că le uscați la temperatură ridicată, scrie Allrecipes.

Atingeți prosoapele de hârtie

Dacă pe tejghea s-a vărsat apă, folosiți prosoape de hârtie pentru a curăța în loc de prosoape de pânză. Acest lucru este foarte important și pentru a curăța reziduurile de la carnea crudă. Da, s-ar putea să vă treacă prin minte gândul că dăunați mediului înconjurător, dar și protejarea împotriva toxiinfecțiilor alimentare este importantă.

Uscați vasele la aer

Dacă vă spălați vasele în mod tradițional, s-ar putea să fiți predispus să le uscați cu un prosop. Ei bine, aceasta poate fi o modalitate rapidă de a vă usca vasele, dar le poate contamina. Încercați să uscați vasele la aer liber lăsând suficient spațiu pe un suport de vase.

Spălați-vă pe mâini

Amintiți-vă întotdeauna să vă spălați frecvent pe mâini. Apa caldă și săpunul de mâini antibacterian vor fi suficiente pentru a vă asigura că mâinile sunt curate de fiecare dată.

Citește și