• Imunitatea celulară, asigurată de celulele T, este prezentă chiar și la șase luni de la prima infecție
  • Pacienții simptomatici au avut o reacție a celulelor T mult mai mare
  • Cercetătorii spun că celulele T „ar putea avea un impact semnificativ asupra dezvoltării vaccinului Covid

Oamenii de știință au lansat un studiu care arată că imunitatea celulară, asigurată de celulele T, este prezentă chiar și la șase luni de la prima infecție, relatează BBC.

Într-un studiu realizat pe 100 de persoane infectate cu COVID-19, pacienții simptomatici au avut o reacție a celulelor T mult mai mare.

Cu toate acestea, cercetătorilor nu le este clar dacă acest lucru poate duce la o mai bună protecție împotriva reinfectării.

Recomandări

CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
CE VA FACE TRUMP?
FBI AVERTIZEAZĂ
HAMAS NU VREA PACE

Echipa de cercetători din Marea Britanie declară că descoperirile sunt „doar o piesă din puzzle” privind imunitatea și că mai sunt multe de învățat.

Anticorpii sunt produși de organism după 10 zile de la infecție, dar scad în timp

Întrebarea la care cercetătorii nu au găsit răspuns este dacă un pacient odată infectat cu coronavirus poate fi protejat împotriva unei noi infectări și, dacă da, cât timp ar putea dura această imunitate.

Oamenii de știință știu că anticorpii sunt produși de organism după aproximativ 10 zile de la infecție, dar par să scadă în timp.

Totodată, aceștia au mai descoperit și că un fel de celulă imună, numită celula T, atacă celulele infectate cu coronavirus. Acest lucru este considerat un răspuns celular imun și ar putea fi, de asemenea, esențial.

Acest studiu mai sugerează și că celulele T ar putea juca un rol mai important.

„Rezultatele timpurii arată că răspunsurile celulelor T pot depăși răspunsul inițial al anticorpilor, care ar putea avea un impact semnificativ asupra dezvoltării vaccinului Covid și asupra cercetării imunității”, a declarat dr. Shamez Ladhani, autor al studiului și consultant epidemiolog la Public Health England.