Studiu. Cercetătorii de la Cambridge- soluție pentru tratamentele viabile pentru Parkinson. Ce spune cercetătorul român care a condus studiul

O echipă de cercetători de la Cambridge a publicat un studiu care oferă o soluție în vederea găsirii tratamentelor viabile pentru boala Parkinson. Cercetarea a urmărit blocarea unei enzime numite USP30, implicată în disfuncțiile mitocondriale, procedură cu efecte pozitive în cercetările făcute pe modele de șoareci.

Cercetătorul român Gabriel Balmuș, care a condus echipa de cercetare, spune că boala Parkinson este una dintre cele mai comune boli ne-generative. „În România, cam 72.000 de oameni suferă de Parkinson, ceea ce n-am putea compara cu populația orașului Piatra Neamț, de exemplu.”

Gabriel Balmuș: „Nu există tratamente pentru Parkinson, toate tratamentele tratează simptomele, iar celelalte tratamente care sunt folosite prin chirurgie neurostimulatoare cerebrale profunde la fel, afectează doar simptomele. Statul român probabil cheltuie undeva între 3000 și 5.000 lei pe lună pentru tratamentele simptomatice. Chirurgia nu este o opțiune sau dacă se face în România este foarte scumpă.”

Citește și

Exit mobile version