Studiu. Consumul de cafea poate reduce cu până la 20% apariția bolilor de ficat

  • Cafeaua poate reduce cu până la 20% afecțiunile hepatice conform unor studii
  • Băutura conține kahweol și cafestol, substanțe care diminuează inflamațiile ficatului

Cel mai probabil, nu îți începi ziua fără o ceașcă de cafea, iar obiceiul este mai bun decât credeai. Cafeaua scade riscul bolilor de ficat cu până la 20%, conform unui studiu făcut la Universitatea din Southmpton.

La studiu, au participat jumatate de milion de britanici. Băutura conține kahweol și cafestol care se presupune că diminuează inflamația care deteriorează ficatul. Cofeina combate totodată cicatricile de pe ficat. Cei care consumă cafea în mod regulat au cu 49% mai puține șanse să moară de boli hepatice cronice față de cei care nu consumă cafea.

Cea măcinată conține niveluri mai ridicate de cafestol și kahweol. Toate tipurile de cafea, chiar și cea decofeinizată ajută, însă autorii studiului menționează că sunt necesare mai multe cercetări înainte să se dea un verdict referitor la beneficiile cafelei, în acest sens.