• “Copiii sunt expuşi mai degrabă riscului de a fi afectaţi dacă nu se mai întorc la şcoală”, spune consilierul medical şef din Marea Britanie
  • Doar 0.01% din instituțiile de învățământ din Marea Britanie au avut un focar de Covid-19
  • Luna trecută, cercetătorii au descoperit că doar 2 persoane din 100 infectate au contractat virusul de la contacte din afara locuinţei.

Copiii au mai multe șanse să infecteze cu noul coronavirus acasă decât la școală, potrivit unui studiu realizat de Public Health England (PHE).

Constatările au fost făcute după ce consilierul medical şef din Marea Britanie a declarat că redeschiderea școlilor reprezintă mai puține riscuri de infectare a copiilor.

“Copiii sunt expuşi mai degrabă riscului de a fi afectaţi dacă nu se mai întorc la şcoală luna viitoare decât de a fi infectaţi cu coronavirus”, spune consilierul medical şef din Marea Britanie, Chris Whitty.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

În luna iunie, cercetarea PHE a detectat doar 67 de cazuri și 30 de focare care au fost legate de școlile din toată Anglia.

De asemenea, studiul a mai constatat că:

  • Doar 0.01% din instituțiile de învățământ deschise au avut un focar de Covid-19
  • Din un milion de copii care au frecventat școala în iunie, doar 70 s-au infectat cu noul virus

Cazurile de coronavirus, cât și focarele raportate, au fost examinate zilnic în toate instituțiile de învățământ din Anglia până la sfârșitul lunii iulie, ca parte a studiului.

PHE a constatat că există mai multe riscuri de apariție a focarelor în acele zone care aveau, de asemenea, o incidență ridicată a Covid-19, ceea ce sugerează că transmiterea în comunitate a determinat răspândirea infecției în școli.