• Cercetătorii britanici au încadrat formele de manifestare ale bolii COVID-19 în 6 categorii principale.
  • Studiul a fost publicat pe internet azi și se bazează pe date extrase dintr-o aplicație care monitorizează simptomele coronavirusului la bolnavi.
  • Studiul nu a fost încă revizuit și evaluat de alți cercetători.

O aplicație care monitorizează simptomele COVID-19, cunoscută în întreaga lume, a fost luată în vizor și de cercetătorii britanici, relatează Reuters.

Specialiștii și oamenii de știință de la King’s College au extras datele din aplicație și le-au analizat, ajungând la concluzia că există 6 tipuri diferite de manifestări ale bolii.

Studiul a fost lansat pe internet în cursul zilei de vineri, însă nu a fost încă evaluat din punct de vedere științifici și de ceilalți cercetători din branșă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cercetarea subliniază următoarele 6 forme în care poate fi surprinsă boala COVID-19

1 – Simptome de gripă, fără febră – această formă include dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, dureri în gât, dar și dureri în piept;

2 – Simptome de gripă, cu febră – durerile de cap sunt prezente și în această formă de manifestare a coronavirusului, iar pierderea mirosului și durerile musculare de asemenea. La simptome de mai adaugă un apetit scăzut și răgușeală;

3 – Manifestare de tulburare gastrointestinală – durerea de cap este nelipsită, pierderea mirosului și lipsa apetitului de asemenea. Durerea în gât este prezentă și în această formă, la care se adaugă durerea în piept și diareea. De data aceasta, tusea nu este un simptom.

4 – Etapa 1, severă, cu oboseală – nici de data aceasta nu scăpăm de durerile de cap, iar lipsa mirosului dă bătăi de cap unui pacient care suferă de această formă de manifestare a bolii COVID-19. Putem vorbi despre tuse, răgușeală, dureri în piept și oboseală.

5 – Etapa 2, severă, cu stări de confuzie – această formă de manifestare aduce bolnavului dureri de cap, lipsa mirosului, lipsa apetitului, tuse, febră, răgușeală, dureri în gât și în piept, oboseală, stări de confuzie, dar și dureri musculare.

6 – Etapa 3, severă, cu dureri abdominale și incapacitate respiratorie – această formă de manifestare a bolii COVID-19 înseamnă dureri de cap, lipsa mirosului, lipsa apetitului, tuse, febră, răgușeală, dureri în gât și în piept, stări de confuzie, dureri musculare, incapacitatea de a respira complet, diaree și dureri abdominale.

Specialiștii afirmă că pacienții la care coronavirusul se manifestă ca în categoriile 4, 5 și 6 sunt cei mai predispuși la internarea în spital. Aceștia vor avea nevoie de susținere respiratorie și vor fi intubați, cel mai probabil.