• Până acum s-a considerat că primele cazuri de Covid din Europa au apărut la sfârșitul lunii februarie, în nordul Italiei
  • Un nou studiu arată că virusul circula în Italia încă din noiembrie 2019.
  • S-a constatat că la începutul lunii decembrie 2019 un copil din regiunea Milano, ale cărui simptome au fost confundate cu un caz de rujeolă, a avut de fapt un sindrom respirator acut sever cu coronavirus.

Coronavirus circula în Italia încă de la sfârșitul lunii noiembrie 2019, afirmă un nou raport publicat de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, scrie Bloomberg. Raportul recent confirmă anumite studii anterioare, care sugerau că boala a apărut în Europa mai devreme decât se susținuse inițial.

Testele au arătat că un copil din regiunea Milano a avut un sindrom respirator acut sever cu coronavirus la începutul lunii decembrie 2019, cu aproximativ trei luni înainte de identificarea primelor cazuri de covid-19 în țară. Simptomele copilului au fost confundate atunci cu un caz de rujeolă.

Analiza a fost realizată retroactiv, pe probe de la pacienți care au fost ulterior testați negativ pentru rujeolă, printre care un băiat de 4 ani, care a avut rezultat pozitiv la testul pentru Covid, susține raportul realizat de cercetătorii de la Departamentul de Științe Biomedicale pentru Sănătate din Milano.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Noile descoperiri, care confirmă alte studii anterioare, stabilesc cronologia începutului epidemiei la sfârșitul toamnei lui 2019, și nu la sfârșitul lunii februarie a anului 2020, cum s-a crezut până acum, când au fost identificate primele cazuri de pe continent în orașul Codogno din nordul Italiei.