Studiu: Cu cât a scăzut speranța de viață a omenirii din cauza COVID. Țara în care bărbații trăiesc cu 2 ani mai puțin

Până în prezent au fost raportate aproape 5 milioane de decese cauzate de noul coronavirus Sursa: Hepta.ro
  • Pandemia COVID-19 a redus speranța de viață în 2020 cu cea mai mare valoare de după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit unui studiu publicat luni de Universitatea Oxford, citat de Reuters.
  • Speranța de viață a bărbaților americani a scăzut cel mai mult, cu peste doi ani.
  • Până în prezent au fost raportate aproape 5 milioane de decese cauzate de coronavirus.

Speranța de viață a scăzut cu mai mult de șase luni față de 2019 în 22 din cele 29 de țări analizate în cadrul studiului, care a cuprins Europa, Statele Unite și Chile. S-au înregistrat reduceri ale speranței de viață în 27 dintre cele 29 de țări în general.

Universitatea Oxford a declarat că majoritatea reducerilor speranței de viață în diferite țări ar putea fi legate de decesele oficiale COVID-19.

Până în prezent, au fost raportate aproape 5 milioane de decese cauzate de noul coronavirus, arată o analiză Reuters.

„Faptul că rezultatele noastre evidențiază un impact atât de mare care poate fi atribuit direct COVID-19 arată cât de devastator a fost șocul pentru multe țări”, a declarat dr. Ridhi Kashyap, co-autor principal al lucrării, publicată în International Journal of Epidemiology.

Decesele vârstnicilor au contribuit la creșterea mortalității în Europa

În majoritatea țărilor, s-au înregistrat scăderi mai mari ale speranței de viață pentru bărbați decât pentru femei, cu cea mai mare scădere în cazul bărbaților americani, care au văzut speranța de viață scăzând cu 2,2 ani față de 2019.

În general, bărbații au avut mai mult de un an mai puțin în 15 țări, comparativ cu femeile, în 11 țări. Acest lucru a șters progresele înregistrate în materie de mortalitate în ultimii 5-6 ani.

În Statele Unite, creșterea mortalității s-a înregistrat în principal în rândul persoanelor de vârstă activă și a celor sub 60 de ani, în timp ce în Europa, decesele în rândul persoanelor de peste 60 de ani au contribuit mai mult la creșterea mortalității.

Doctorul Ridhi Kashyap a făcut apel la mai multe țări, inclusiv la națiunile cu venituri mici și medii, să pună la dispoziție date privind mortalitatea pentru studii suplimentare.