• Un studiu Harvard a descoperit că bărbații care ejaculează de 21 de ori pe lună au cu o treime mai puține șanse de a dezvolta cancer de prostată decât cei care ejaculează de 4-7 ori pe lună.
  • Cancerul de prostată este cea mai frecventă formă de cancer în rândul bărbaților, cu 250.000 de cazuri noi pe an.
  • Cercetările privind legăturile dintre ejaculare și cancerul de prostată nu sunt concludente, dar datele sugerează că ejacularea ar putea scăpa prostata de substanțe cancerigene, ar putea reduce inflamația și ar putea reduce stresul.

Bărbații care ejaculează mai des au un risc mai mic de a dezvolta cancer de prostată, arată un nou studiu, citat de Daily Mail.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard au analizat date de la aproape 32.000 de bărbați și au descoperit că ejacularea de cel puțin 21 de ori pe lună reduce cu o treime riscul de a dezvolta această formă de cancer.

Legăturile dintre ejaculare și cancerul de prostată nu sunt pe deplin cunoscute. Cu toate acestea, unii cred că ejacularea ar putea scăpa prostata de substanțele cancerigene, ar putea reduce inflamația și, de asemenea, ar putea duce la mai puțin stres și la un somn mai bun, toate acestea putând reduce riscul de cancer.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Cancerul de prostată, cea mai frecventă formă de cancer la bărbaţi

Societatea Americană pentru Cancer spune că această formă de cancer este cea mai frecventă la bărbații din SUA, în afară de cancerul de piele.

Se estimează că unul din opt bărbați va fi diagnosticat cu cancer de prostată pe parcursul vieții sale.

În 2021, se estimează că peste 248.500 de bărbați vor fi diagnosticați cu cancer de prostată și peste 34.000 vor muri din cauza acestei boli.

Cu toate acestea, cancerul de prostată evoluează de obicei lent și, dacă este depistat la timp, cât timp este încă limitat la glanda prostatică, există o șansă de succes în ceea ce privește tratamentul.

Consumul mare de produse lactate, fumatul sau obezitatea par să crească, de asemenea, riscul de apariție a acestei afecțiuni.

Unii cred că există și factori genetici care îi fac pe bărbați mai vulnerabili la această boală.

Experții recomandă ca bărbații cu risc de cancer de prostată să efectueze teste semiregulare pentru depistarea afecțiunii, deoarece descoperirea timpurie a acesteia ar putea facilita tratarea ei.