• Studiul Universităţii din Birmingham arată că pacienţii cu această variantă de Covid aveau „încărcături virale ridicate”
  • Mostrele prelevate din gât de la persoanele cu noua tulpină au arătat niveluri mai ridicate de Covid
  • Michael Kidd, cel care a condus studiul, a declarat că descoperirile ar putea explica cum se multiplică această tulpină

Tulpina mutantă a coronavirusului este cu 70% mai contagioasă decât cea originală, deorece se reproduce mai repede în gât, sunt de părere oamenii de ştiinţă, relatează Daily Mail.

Un studiu făcut de Universitatea din Birmingham a arătat că mostrele prelevate din nas şi gât de la pacienţii cu ultima tulpină de Covid-19, cunoscută sub numele de B117, au avut „încărcături virale ridicate” în comparaţie cu probele prelevate de la pacienţii care erau infectaţi cu tulpina originală.

Au fost detectate niveluri mai ridicate de Covid în materialul colectat de la pacienţii cu B117, sugerând un caz mai sever de virus şi arătând motivul pentru care virusul este mai uşor de transmis.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Noua variantă a virusului are proteina „spike” mutantă la exterior, ceea ce face ca virusul să „invadeze” mai puternic corpul.

Pacientul zero ar fi fost o persoană din Kent, iar de atunci, această tulpină s-a extins la nivel global.