• Ro-Vaccinare: Procentul de vaccinare în UK este mult mai mare decât cel din Africa de Sud.
  • Ro-Vaccinare: Populația la risc, cu șanse mai mari de evoluție severă, spitalizare și deces, este vaccinată în procent foarte mare în UK.
  • Acoperirea vaccinală în rândul vârstnicilor este de 85-90%, în Marea Britanie, potrivit sursei menționate.

Rata deceselor din UK este de 12 ori mai mică față cea de Africa de Sud, în ciuda numărului mai mare de noi infectați, arată un studiu citat de pagina de Facebook a campaniei de vaccinare din România. Există două explicații pentru acest fenomen, conform sursei citată.

De ce sunt diferențe între cazurile de decese din UK și Africa de Sud având în vedere că în ambele țări este o creștere semnificativă a numărului de cazuri? Din două motive, care se corelează între ele: procentul de vaccinare în UK este mult mai mare decât cel din Africa de Sud; populația la risc, cu șanse mai mari de evoluție severă, spitalizare și deces, este vaccinată în procent foarte mare în UK”, potrivit Ro-Vaccinare.

Acoperirea vaccinală în rândul vârstnicilor este de 85-90%, în Marea Britanie, potrivit sursei menționate.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP

„UK are peste 65% din populație vaccinată cu minim o doză și peste 50% vaccinată complet. În plus, peste 85-90% din persoanele în vârstă și vulnerabile sunt deja vaccinate”, potrivit Ro-Vaccinare.

Mai mult, arată sursa citată, numărul zilnic de cazuri se află în continuă creștere, dar marea majoritate sunt înregistrate în rândul tinerilor nevaccinați și a persoanelor care nu au primit încă și doza de rapel.

Aproape două treimi dintre cazurile de infectare cu tulpina delta din UK sunt în rândul persoanelor nevaccinate, 1 din 5 cazuri în rândul persoanelor ce nu au primit încă a doua doză și mai puțin de 1 din 10 cazuri în rândul celor vaccinați complet”, explică specialiștii.

Ce indică cifrele

Marea BritanieAfrica de Sud
Vaccinați67.8% cu minim 1 doză și 51.7% cu regim complet de vaccinare6.74% cu minim 1 doză și 2.46% cu regim complet de vaccinare.
Val curent (cazuri)34.900 (~ 500 cazuri / milion de cetățeni / zi)17.700 (~ 300 cazuri / milion de cetățeni / zi)
Decese (val curent)33 ( ~ 0.5 decese / milion de cetățeni / zi )365 ( ~ 6.15 decese / milion de cetățeni / zi )
Val Precedent (cazuri)60.000 infecții / zi (~ 880 cazuri / milion de cetățeni / zi)19.000 infecții / zi ( ~ 315 cazuri / milion de cetățeni / zi)
Decese (val precedent)~ 1.250 decese / zi (18.46 / milion de cetățeni / zi)~ 570 decese / zi ( 9.7 / milion de cetățeni /zi
Sursa: Ro-Vaccinare