• Un nou studiu îți arată ce alimente îți pot prelungi viața și la care trebuie să ai grijă.
  • Fiecare hot dog pe care îl mănânci îți ia 36 de minute din viață.
  • Experții au constatat că, în medie, se pierd 0,45 minute pentru fiecare gram de orice fel de carne procesată.

Experții de la Universitatea din Michigan au evaluat impactul nutrițional a aproape șase mii de alimente pentru a determina modul în care acestea afectează durata de viață a unei persoane.

Conform rezultatelor, un hot dog îți scurtează viața cu treizeci și șase de minute, în timp ce o aripă de pui îți va da înapoi trei minute și treizeci de secunde.

Experții au constatat că, în medie, se pierd 0,45 minute pentru fiecare gram de orice fel de carne procesată pe care o persoană o mănâncă în SUA. De exemplu, cele șaizeci și unu de grame de carne procesată dintr-un sandviș cu hotdog rezultă în douăzeci și șapte de minute de viață pierdute numai din cauza acestei cantități de carne procesată, dar nu putem uita și de ceilalți factori de risc, cum ar fi sodiul și acizii grași care contribuie la pierderea de minute de existență.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

În timp ce rezultatele par puțin dramatice, ele ajută, de asemenea, să lumineze modul în care schimbările mici pot avea un impact mare asupra sănătății noastre.

De exemplu, dacă un consumator de carne decide să înlocuiască 10% din caloriile sale zilnice, 250 pentru bărbați și 200 pentru femei, cu nuci, fructe și legume în loc de carne procesată sau carne de vită, acesta va câștiga patruzeci și opt de minute de viață sănătoasă. O mână de nuci îți poate reda douăzeci și șase de minute, în timp ce o porție de somon doar șaisprezece.