• Echipa CWRU a efectuat secvențierea genomului complet al virusurilor SARS-CoV-2 de la 250 de pacienți.
  • Omicron și propriile sale variante au fost esențiale pentru o resurgență majoră a COVID-19 iarna trecută.
  • Se fac în continuare multe eforturi pentru a defini și urmări apariția unor linii genetice de virus în evoluția continuă a SARS-CoV-2 în întreaga lume.

Cercetătorii de la Universitatea Case Western Reserve au descoperit o mare variație genetică a virusurilor SARS-CoV-2 la 360 de pacienți ale căror infecții virale au fost secvențiate genetic, arătând că toate infecțiile individuale includ mai multe variante ale virusului.

Cercetătorii au remarcat că rapoartele despre virus evidențiază, de obicei, o singură tulpină dominantă, ceea ce duce la subestimarea variației genetice a virusului și poate avea consecințe grave în planificarea și răspunsul în domeniul sănătății publice.

Echipa CWRU a efectuat secvențierea genomului complet al virusurilor SARS-CoV-2 de la 250 de pacienți din nord-estul statului Ohio și a folosit date similare de la alți 110 pacienți cu secvențe genetice complete ale virusurilor infectante furnizate prin intermediul colaboratorilor internaționali de cercetare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceste date au fost elaborate în primele zile ale pandemiei COVID-19, când varianta Alpha și apoi varianta Delta erau de mare îngrijorare. Această lucrare a arătat că mutațiile găsite în Omicron BA.1 și BA.2 erau deja prezente ca variante relativ minore cu cel puțin un an înainte ca Omicron și numeroasele sale iterații să devină variante de interes. Omicron și propriile sale variante au fost esențiale pentru o resurgență majoră a COVID-19 iarna trecută.

Concentrarea asupra unui consens majoritar al variantelor virusului în cadrul comunității mondiale de cercetare distrage atenția de la variațiile genetice care pot contribui în mod semnificativ la evoluția continuă a pandemiei COVID-19, a declarat Peter Zimmerman, profesor în cadrul Departamentului de Patologie de la Facultatea de Medicină.

Concentrarea asupra variantelor majoritare este un prim pas esențial în dezvoltarea de diagnostice, terapii și vaccinuri, însă comunitatea de cercetare trebuie să cuantifice și să raporteze variația, astfel încât comunitatea de sănătate publică și publicul larg să fie mai bine pregătiți și mai agili în răspunsul la virusul în continuă evoluție.

Se fac în continuare multe eforturi pentru a defini și urmări apariția unor linii genetice de virus în evoluția continuă a SARS-CoV-2 în întreaga lume. În interesul timpului, cercetătorii la nivel mondial s-au bazat pe urmărirea și raportarea variațiilor relativ dominante. Dar cercetătorii de la CWRU au remarcat că, având în vedere variațiile multiple din cadrul unor singure infecții, este important să se raporteze o reprezentare mai completă a secvențelor genetice virale pentru a înțelege modul în care aceste modificări genetice se pot răspândi și pot interacționa potențial cu diferite categorii de afecțiuni ale pacienților, inclusiv pentru a se sustrage eforturilor de eradicare.