Vaccinul coronavirus Pfizer nu pare să aibă un impact asupra spermatozoizilor în schimb, mai multe studii au descoperit un impact negativ semnificativ al virusului asupra calității spermei, scrie Jerusalem Post.

Vaccinul coronavirus Pfizer nu pare să aibă un impact negativ asupra spermatozoizilor, arată un studiu israelian. Cercetătorii de la Hadassah-University Medical Center au colectat date de la 43 de pacienți între februarie și martie 2021 – 29 cu spermă „normală” și 14 cu spermă „afectată”. Potrivit dr. Myriam Safrai, care a condus studiul, echipa a comparat spermatozoizii fiecărui bărbat subiect individual cu el însuși înainte și după vaccinare.

Nu am văzut nicio diferență în parametrii spermei pentru toate grupurile”, a declarat Safrai pentru The Jerusalem Post.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Cercetătorii au efectuat, de asemenea, o sub-analiză, verificând dacă a existat un impact potențial mai mare al vaccinului asupra bărbaților a căror spermă a fost deja considerată „slabă” sau afectată: nu a existat niciuna.

În schimb, mai multe studii au descoperit un impact semnificativ negativ al virusului asupra parametrilor spermei.

Știm că până la 25% dintre bărbații care au coronavirus vor avea, de asemenea, sperma afectată din cauza bolii„, a spus Safrai. „Cuplurile care vor să conceapă trebuie sa se vaccineze”.

Ea a adăugat că un studiu separat pe care l-a realizat anterior a arătat că vaccinul nu afecteaza nici fertilitatea feminină.

Există multe dezinformări despre vaccinare, a spus Safrai. „Este important să împărtășim date și să spunem populatiei că vaccinul nu afectează fertilitatea”.