• Un studiu făcut de americani arată că un tratament cu limfocite T poate ajuta în lupta cu noul coronavirus
  • Limfocitele T ajută persoanele cu afecțiuni cronice să construiască un răspuns imun înainte de a lua virusul
  • Adrian Marinescu, medic infecționist: Aceste limfocite T au memorie și în momentul în care s-a trecut o data prin infecție, organismul este pregătit în momentul în care vine un al doilea contact cu virusul

În așteptarea unui vaccin anti-COVID, specialiștii vin cu alte vești bune. Un nou studiu făcut de americani arată că limfocitele T, luate din sângele persoanelor care s-au recuperat după o infecție cu SARS-CoV-2, pot fi multiplicate cu succes în laborator.

Vestea și mai bună este că rămân la fel de eficiente. Atacă proteina virusului. Așa, el nu se mai poate înmulți. Limfocitele T ajută persoanele cu afecțiuni cronice să construiască un răspuns imun înainte de a lua virusul. Prin urmare, sunt protejate de o infecție gravă.

Adrian Marinescu, medic infecționist: „Aceste limfocite T au memorie și în momentul în care s-a trecut o dată prin infecție, organismul este pregătit în momentul în care vine un al doilea contact cu virusul. Extrapolând de aici, putem să ne gândim și la un tratament, imunoterapie, care să îi ajute pe pacienții vulnerabili să primească acest tratament, care să fie bazat pe limfocitele T și acest tratament ar putea să îi ajute, fiind de fapt o profilaxie. S-ar putea face tip transfuzie pentru pacienții la care ne gândim că ar putea avea o formă severă. Exact principiul plasmei convalescente, ar putea fi folosit și aici.”

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”