• Un studiu a arătat faptul că măștile de protecție ajută la tratarea COVID-19
  • Măștile de protecție cresc substanțial umiditatea din aerul pe care îl respiră cel care o poartă
  • Hidratarea căilor respiratorii este cunoscută în beneficiul sistemului imunitar

Măștile ajută la protejarea persoanelor care le poartă împotriva primirii sau răspândirii SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, dar acum cercetătorii de la Institutele Naționale de Sănătate au adăugat dovezi pentru un alt potențial beneficiu pentru purtători: masca poate ajuta la combaterea bolilor respiratorii, cum ar fi COVID-19, potrivit National Institutes of Health.

Cum ajută masca de protecție în tratarea COVID-19

Studiul, condus de cercetătorii Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Renale (NIDDK) al NIH, a constatat că măștile de față cresc substanțial umiditatea din aerul pe care îl respiră cel care o poartă.

Acest nivel mai ridicat de umiditate în aerul inhalat, ar putea explica de ce purtarea măștilor a fost legată de severitatea mai scăzută a bolii la persoanele infectate cu SARS-CoV-2, deoarece hidratarea căilor respiratorii este cunoscută în beneficiul sistemului imunitar.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Am constatat că măștile de protecție cresc puternic umiditatea în aerul inhalat. Hidratarea rezultată a căilor respiratorii ar putea fi responsabilă pentru constatarea documentată care leagă severitatea mai mică a bolii COVID-19 de purtarea unei măști”, a spus autorul principal al studiului, Adriaan Bax, dr., Investigator distins NIH.

Nivelurile ridicate de umiditate s-au dovedit a atenua severitatea gripei și poate fi aplicabilă severității COVID-19 printr-un mecanism similar.”, a mai adăugat cercetătorul.