• Masca de protecție ne-ar putea aduce imunitate, spun experții în medicină.
  • Oamenii care poartă măști de protecție sunt expuși unei cantități mai mici de coronavirus.
  • Astfel, persoanele care poartă mască, dar se infectează cu virusul, pot suferi de o formă mult mai ușoară a acestuia.

Purtarea măștii de protecție ne poate aduce imunitatea în cazul coronavirusului, spune un studiu recent publicat în New England Journal of Medicine.

Studiul publicat întărește mesajul pe care medicii și cercetătorii ni-l transmit de la începutul pandemiei de coronavirus până în prezent: masca de protecție este de mare ajutor în combaterea pandemiei de coronavirus, relatează The Telegraph.

Experții spun că oamenii care poartă masca de protecție pot suferi de forme mult mai ușoare ale COVID-19. În plus, purtarea măștii poartă un rol esențial și în scenariile în care apar reinfectările: oamenii care reintră în contact cu virusul pot fi asimptomatici.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Este adevărat că datorită purtării măștii de protecție ar putea crește proporția de asimptomatici. Astfel, ar crește numărul oamenilor care ating imunitatea, cel puțin pe termen scurt, cât timp așteptăm vaccinul”, a transmis Monica Gandhi, medic infecționist și cercetător la Universitatea din California și unul dintre autorii studiului.

Experții în medicină spun că dacă ipoteza se va confirma, purtarea măștii la nivel global ar putea deveni o formă de variolizare sau inoculare care să genereze imunitate, cât timp suntem în așteptarea unui vaccin COVID-19.

Medicii spun că există din ce în ce mai multe dovezi că severitatea bolii depinde de cantitatea de virus la care se expune un individ, încă de când intră în contact cu virusul.

Purtarea măștii poate astfel să reducă severitatea bolii în urma infectării, iar impactul virusului să nu mai fie atât de grav.