• Antiacidele pot îmbunătăți nivelul zahărului din sânge, o arată un studiu.
  • Studiul a fost publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
  • Cercetătorii au revizuit 12 studii asupra diabetului zaharat.

Medicamentele pentru anti-aciditate ajută diabeticii, arată un studiu publicat într-o prestigioasă revistă de sănătate din America. Practic, poate îmbunătăți nivelul zahărului din sânge.

Ines Nerina are 26 de ani și a aflat că are diabet de tip 1 acum 4 ani, chiar de 1 aprilie. Ea spune că niciodată nu i-au fost recomandate aceste suplimente.

Ines Nerina, blogger: „În cazul meu niciodată nu a fost în discuție un astfel de tratament, în afară de insulină, nimic altceva. Aveam 4 injecții pe zi, o injecție la fiecare masă și o injecție seara, înainte de culcare. ulterior am trecut la tratamentul cu pompe de insulină. Am un aparat inserat tot timpul în piele și livrez insulina pe butoane în loc să fac injecție”

Cercetătorii au observat că medicamentele luate pentru aciditatea la stomac au fost eficiente. Au scăzut nivelul de glucoza mai mult decât tratamentul standard. O singură pastilă poate scădea nivelul de glicemie cu 10 miligrame pe decilitru la persoanele cu diabet. Diabetologul Ciprian Constantin spune că el nu a prescris niciodată acest medicament.

Ciprian Constantin, diabetolog la SUUMC Carol Davila: „Controlul acidității gastrice duce la un control indirect al senzației de foame și atunci dieta pe care medicul ți-o recomandă este foarte ușor de respectat lucrul acesta în mod indirect duce la un control bun al valorilor glicemice dincolo de indicația pe care o capătă cu apariția unui anumit studiu,el ar trebui să fie acceptat de casa de asigurări cu o astfel de indicație și cu o astfel de prescripție”

Riscurile unui astfel de tratament este minor. Cu toate acestea, utilizarea anti acidelor pe termen lung poate fi asociată cu deficiențe de nutrienți, declin cognitiv și un risc crescut de boli de rinichi.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK