• O echipă de cercetători au demonstrat că mutațiile noului virus s-ar răspândi mai repede, însă nu îmbolnăvește mai mult oamenii.
  • „Acum este forma dominantă care infectează oamenii”, a declarat pentru CNN, unul dintre cercetători.
  • Studiul a fost publicat în revista Cell și se bazează pe unele lucrări anterioare pe care echipa de cercetători le-a făcut.

Un studiu global ar demonstra că noua formă de coronavirus care s-a extins din Europa în SUA, ar infecta mai repede oamenii, însă nu pare să-i facă mai bolnavi decât variațiile anterioare ale virusului, au raportat joi o echipă internațională de cercetători, scrie CNN.

„Acum este forma dominantă care infectează oamenii”, a declarat pentru CNN, Erica Ollmann Saphire de la Institutul La Jolla pentru Imunologie, care a lucrat la studiu.

Studiul a fost publicat în revista Cell și se bazează pe unele lucrări anterioare pe care echipa de cercetători le-a făcut.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Acum, cercetătorii nu au analizat doar secvențele genetice, dar au și efectuat experimente cu oameni, animale, dar și celule din vasele de laborator care au arătat că noua mutație a virusului este mai infecțioasă decât celelalte.

Cercetătorii au spus că mutaţia afectează proteina ,,spike” – o structură din exteriorul virusului pe care îl foloseşte pentru a intra în celule. Acum, aceștia verifică dacă acest poate fi controlat cu un vaccin.