• Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut brusc în Europa.
  • Totuși, atât internările în ATI, cât şi decesele au cifre mult mai scăzute comparativ cu valul anterior.

Numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a crescut brusc în Europa în săptămânile de vară. Asta arată o analiză publicată de Comitetul de coordonare a vaccinării din România.

Cei de la CNCAV au analizat cifrele raportate la nivel european de la începutul lunii iunie și până acum și au aflat că noile cazuri de infecţie au crescut brusc în a doua jumătate a acestei luni, ajungând la aproximativ două treimi din magnitudinea valului precedent care a avut loc la începutul lunii iunie. Asta s-a întâmplat cel mai probabil, din cauza răspândirii variantei Delta.

Cu toate acestea, atât internările în ATI, cât şi decesele au cifre mult mai scăzute comparativ cu valul anterior. Studiul arată că media deceselor înregistrate săptămâna trecută reprezintă doar 0.7% din media cazurilor noi, iar internările la ATI doar 6%.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Concluzia principală a studiului este aceea că vaccinurile funcționează și sunt eficiente, iar ele reduc considerabil riscul de spitalizare și de deces. Asta arată studiul.

Din păcate, în ultimele săptămâni rata de vaccinare din Europa a scăzut considerabil. Până în acest moment 47% din populația Europei este vaccinată cu o doză, iar cu ambele doze 36%.