• Raportul preliminar al unor studii făcute în Marea Britanie arată că reinfectarea în cazul persoanelor care au avut Covid-19 este rară
  • Din cercetare, numită studiul SIREN, au făcut parte zeci de mii de angajţi din domeniul medical din Marea Britanie
  • Rapoartele preliminare din etapa următoare a studiului sugerează deja că unele persoane cu imunitate pot purta în continuare cantităţi mari din virus şi pot transmite mai departe

Persoanele care au avut Covid-19 au mari şanse să aibă imunitate la acest virus timp de cel puţin cinci luni, relatează Reuters.

Raportul preliminar al unor studii făcute în Marea Britanie arată că reinfectarea în cazul persoanelor care au avut Covid-19 este rară: Doar 44 de cazuri din 6.614. Cu toate acestea, experţii avertizează că persoanele care au avut virusul în primul val al pandemiei, cel din primele luni ale anului 2020, sunt acum vulnerabile.

De asemenea, aceştia au avertizat şi că persoanele cu aşa-numita „imunitate naturală”, dobândită prin infectare, ar putea încă să poarte virusul în nas şi gât şi ar putea să îl transmită.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Din cercetare, numită studiul SIREN, au făcut parte zeci de mii de angajţi din domeniul medical din Marea Britanie, care au fost testaţi în mod regulat din iunie pentru a vedea dacă s-au infectat sau dacă au anticorpi.

Cercetătorii intenţionează să urmărească şi să evalueze participanţii pentru a vedea dacă imunitatea durează mai mult de cinci luni. Totuşi, au avertizat că rapoartele preliminare din etapa următoare a studiului sugerează deja că unele persoane cu imunitate pot purta în continuare cantităţi mari din virus şi pot transmite mai departe.