• Cercetătorii din Chicago au urmărit 3.300 de adulți timp de 6 ani pentru studiul cu popcornul.
  • Studiul arată că o pungă de popcorn pe zi reduce riscul de demență.
  • Lygia Alexandrescu, nutriționist: „Toate acestea conduc la scăderea hormonului stresului”.

O pungă de popcorn pe zi reduce riscul de demență. Asta afirmă cercetătorii din Chicago de la Universitatea Rush care au urmărit 3.300 de adulți timp de șase ani pentru a ajunge la această concluzie.
Aceștia au descoperit că cei care au mâncat mai multe cereale integrale pe zi – cum ar fi floricele de porumb ușor sărate sau quinoa au înregistrat o reducere a scorurilor lor cognitive.

„Într-adevăr, dacă vorbim despre popcorn, vorbim despre un anumit preferat și atunci se pare că ingerarea porumbului, care nu are gluten, prezența unei cantități moderate de sare, dar care, totuși, să exite, să dea gust bun, toate acestea conduc la scăderea hormonului stresului, a cordizolului și în acest fel reușim să oxidăm mai puțin colesterolul și să scadă riscul de demență”, a explicat Lygia Alexandrescu, nutriționist, pentru Aleph News.

„Ne referim la nivelul colesterolului LDL, în cazul vaselor mici, pe vasele mici cerebrale. Doar senzația de ronțăială, de ceva un pic sărat, gras, dar bogat în grăsimi saturate, toate acestea se pare că ajută la creșterea nivelului de serotonină și la inhibarea hormonului stresului, toate acestea, ducând în timp, ne referim la cantități mici, bineînțeles, la 3 uncii, cum spune studiul, adică undeva la 90 de grame, deci nu cantități foarte mari. Cereala fiind integrală, până la urmă, porumbul fiinf integral, și mai ales neavând gluten, iarăși ajută la curățarea vaselor de sânge și vase curate de sânge înseamnă risc scăzut de demență senilă, mai ales precoce”, a adăugat Lygia Alexandrescu.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și