- Peste jumătate din populația lumii se teme de calitatea apei de băut.
- 15% din cei chestionați au avut probleme de sănătate de la apa de la robinet.
- Frica legată de calitatea apei se trage în special de la corupția din sectorul public.
Eforturile de a avea apă potabilă la-ndemâna oricui s-au dus pe apa sâmbetei! Jumătate din populația lumii se teme de pericolele pe care le-ar putea aduce apa de la robinet din țările lor în următorii doi ani.
Într-un studiu recent publicat în Nature Communications, cercetătorii au folosit date colectate din 141 de țări pentru a investiga percepția oamenilor despre calitatea și siguranța apei.
Peste jumătate din cei chestionați anticipează că sănătatea lor va avea de suferit de pe urma consumului de apă de la robinet, iar aproape 15% spun că au avut deja experiențe negative după ce au băut apă de la robinet din țara lor. Oamenii spun că această frică legată de calitatea apei se trage în special de la corupția din sectorul public și de la lipsa de încredere pe care o au în guverne.
Vești proaste legate de apa de băut vin și din Statele Unite. Un raport al Guvernului SUA leagă nivelurile ridicate de fluor din apa potabilă de un IQ mai scăzut în rândul copiilor. Mai exact, raportul spune că prezența fluorului într-o cantitate de două ori mai mare față de limita recomandată reprezintă un potențial risc neurologic.
Asta după ce adăugarea fluorului în apa de băut a fost considerată una dintre cele mai importante realizări ale secolului trecut în domeniul sănătății publice, datorită beneficiilor pe care le-ar fi avut la nivel dentar.