• Vaccinarea reduce riscul de îmbolnăvire cu o formă gravă de la oricare dintre variante.
  • Riscul de internare în spital a fost de două ori mai mare pentru persoanele diagnosticate cu varianta Delta, comparativ cu cele cu Alpha.
  • „Este în continuare important ca, dacă aveți simptome Covid, să rămâneți acasă și să faceți un test PCR cât mai curând posibil.”

Pacienţii COVID-19, infectaţi cu varianta Delta, sunt de două ori mai predispuşi să aibă nevoie de spitalizare, decât cei care sunt infectaţi cu varianta Alpha, relatează BBC.

Experții spun că studiul, publicat în The Lancet, întărește motivele pentru care este important ca oamenii să se vaccineze complet.

Vaccinarea reduce riscul de îmbolnăvire cu o formă gravă de la oricare dintre variante, deși Delta este amenințarea actuală.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Studiul, condus de Public Health England (PHE) și Medical Research Council, a analizat 43.338 de cazuri de Covid care au avut loc între martie și mai, când atât Alpha, cât și Delta circulau în Marea Britanie.

Cea mai mare parte a acestor cazuri au fost înregistrate la persoane care nu erau încă vaccinate.

Cei mai mulți nu au avut nevoie de spitalizare, dar o mică parte – 196 (2,3%) dintre persoanele infectate cu Delta și 764 (2,2%) dintre cele cu Alpha – au avut nevoie.

Riscul de internare în spital a fost de două ori mai mare pentru persoanele diagnosticate cu varianta Delta, comparativ cu cele cu Alpha.

Experții spun că vaccinarea ar trebui să reducă acest risc. Ambele doze sunt necesare pentru o protecție maximă. Este nevoie de câteva săptămâni de la primirea celei de-a doua doze pentru a dobândi cea mai mare protecție împotriva Covid.

Dr. Gavin Dabrera, de la PHE, a declarat: „Știm deja că vaccinarea oferă o protecție excelentă împotriva variantei Delta și, deoarece această variantă reprezintă peste 99% din cazurile de Covid în Marea Britanie, este vital ca cei care nu au primit două doze de vaccin să o facă cât mai curând posibil”.

„Este în continuare important ca, dacă aveți simptome Covid, să rămâneți acasă și să faceți un test PCR cât mai curând posibil.”